Избрани Новини

Започва конкурс по случай 5-ти декември – Международен ден на доброволеца

Крайният срок за изпращане на кандидатури по трите категории е 1.12.2021 г.

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националната  асоциация на доброволците в страната отбелязват Международния ден на доброволеца – 5 декември, с конкурс. Конкурсът се провежда в три категории и има за цел да бъдат отдадени заслужена почит и уважение към всички хора, които се посвещават доброволно на благородна кауза или на човек в нужда.
Категории:
I – ва категория – Награда на публиката. Ще се гласува във Facebook страницата на Националната асоциация на доброволците в Република България – НАДРБ;
II – ра категория – Доброволно формирование на годината – изборът на победител става чрез гласуване от комисия, съставена от членове на НАДРБ;
III – та категория – Личност на годината – изборът на победител става чрез гласуване на комисия, съставена от членове на НАДРБ.
За I-ва и II-ра категория може да се включите в конкурса, като изпращате снимки и/или видеа от дейности, които доброволците са извършвали през годината – гасене на пожари, дейности, свързани с природни бедствия, дезинфекция или помощ на гражданите, свързани с COVID-19, участия в демонстрации и други и кратка мотивация защо формированието трябва да спечели. За III–та категория „Личност на годината“ може да номинирате човек, който е подпомогнал развитието на доброволчеството независимо дали е доброволец или не, или е подпомогнал справянето с пандемията, оказвайки помощ и съдействие на гражданите.
Информацията може да изпращате на ел. адрес: asociaciadf@navrb.bg.
Крайният срок за изпращане на кандидатури по трите категории е 1.12.2021 г. Победителите ще бъдат обявени на 21.01.2022 г., а наградите ще бъдат връчени на ежегодния конкурс „Пожарникар на годината“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов