Казан и половина храна приготвиха доброволците от Кухнята за бедни

Отново се включиха доброволците по програма "Еразъм"

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота, на Архангелова Задушница, нахрани социално слабите наши съграждани.

"Вчерашното дежурство, слава Богу, мина спокойно! Екипът ни сготви пиле със зеле - 1 казан и половина - с помощта на четирима доброволци от Еразъм - изключително трудолюбиви момичета и момчета.Те изчистиха и нарязаха 4 чувала моркови и 1 кофа домашни червени чушки - дарение от квартала. Раздадохме обичайните порции, но ни остана /все пак беше Задушница/ и занесохме в социалните домове. Пристигнаха еднократни кутии. Свършиха торбичките." - написаха организаторите.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"