Избрани Новини

"Пирин" отстъпи с 0:1 като домакин на "Ботев" (Пловдив)

За "Пирин" следва гостуване на "Берое" в Стара Загора

Пирин отстъпи с 0:1 като домакин на Ботев (Пловдив) в среща от 14-ия кръг на Първа лига. Тодор Неделев донесе трите точки на “канарчетата” с попадение в 21-ата минута. В края на първото полувреме „орлетата“ имаха реален шанс да изравнят, но Красимир Станоев пропусна дузпа, спасена от Георги Аргилашки. Двубоят започна с минута мълчание в памет на двама бивши футболисти на Ботев (Пловдив), които вече не са сред нас – Емил Урумов и Костадин Бичев.

През първото полувреме Преслав Йорданов получи две отлични възможности за гол, но пропусна да ги реализира, а в самото начало Манолев шутира от дистанция, но Аргилашки направи спасяване.

Неделев откри в 21-ата минута с изстрел отблизо, след като секунди преди това при бърза контра на “канарчетата” Антоан Бароан не успя да отбележи от няколко метра, останал очи в очи с Хенгелман, който изби. Пет минути преди почивката Красимир Станоев пропусна дузпа след нарушение срещу Антон Карачанаков. Вратарят на гостите Аргилашки отрази удара на дефанзивния халф.

След почивката настъпиха силни минути за Пирин. В 51-ата минута Станислав Манолев опита шут от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут.

В 55-ата минута след корнер топката стигна до Дюлгеров, който напредна и подаде към Манолев. Капитанът на “орлетата” стреля от воле, но и този път не намери очертанията на вратата.

В 57-ата минута Па Конате получи хубаво подаване по въздуха и успя да свали с глава за нахлуващия Антоан Бароан. Полузащитникът на Ботев се озова очи в очи с Хенгелман и стреля от движение, но вратарят изби.

Секунди по-късно Неделев опита опасен удар от далечна дистанция, но отново стражът на домакините се намеси добре. Последваха още възможности пред вратата на Аргилашки, но „орлетата“ така и не успяха да я превземат.

След паузата за националните отбори за Пирин следва гостуване на Берое в Стара Загора в мач от 15-ия кръг на Първа лига.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов