Избрани Новини

"Пирин" постигна трета победа от началото на сезона в Първа лига

Надви с 2:1 "Царско село" в мач от 13-ия кръг на шампионата

Пирин (Благоевград) постигна трета победа от началото на сезона в Първа лига, след като надви с 2:1 Царско село в мач от 13-ия кръг на шампионата. С успеха си тимът на Уорън Фийни събра 11 точки и се изкачи на 11-то място в класирането преди изиграването на всички мачове от кръга.

Пирин започна мощно двубоя и до 26-ата минута поведе с 2:0 с попадения на Преслав Йорданов (15′) и Петър Занев (26′). Освен това “орлетата” уцелиха и два пъти гредата – след удари на Йорданов в 3-ата минута и на Карачанаков в 19-ата минута. В края на полувремето Милчо Ангелов върна един гол за гостите, но той се оказа недостатъчен за тях.

Още в 3-ата минута дойде първата сериозна опасност пред една от двете врати. Тогава Брахими центрира отляво, а Преслав Йорданов засече топката, която се отклони в напречната греда.

В 8-ата минута Пирин организира опасна контраатака, но Карачанаков се засуети и не успя да подаде на открилия се Преслав Йорданов. В 12-ата минута Стеванович опита изстрел от далечно разстояние, но без успех.

В 15-ата минута Пирин откри резултата. Манолев отне топката от Христо Попадийн в средата на терена и веднага подаде към Костов надясно. Той от своя страна намери Преслав Йорданов с пас по земя и централният нападател с хубав изстрел с вътрешен фалц прати топката в далечния ъгъл за 1:0. Това бе трети гол за нападателя в Първа лига през този сезон. 4 минути по-късно “орлетата” получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Карачанаков, който отправи страхотен шут, но се отби в напречната греда.

В 26-ата минута резултатът стана 2:0. След изпълнение на корнер от Карачанаков настъпи суматоха в наказателното поле на Царско село, но Бандаловски успя да изчисти. Топката обаче се върна при Карачанаков, който отправи ново центриране и намери непокрития Занев. Защитникът се наведе и с глава насочи кълбото от близко разстояние във вратата на гостите, за да открие головата си сметка през сезона.

5 минути преди края на първата част гостите успяха да се върнат в мача. Станислав Костов отне пред собственото си наказателно поле, но сбърка и позволи на Кавдански да му отнеме. Капитанът на Царско село опита шут, но Ник Хенгелман спаси. Все пак вратарят на Пирин не можа да улови топката и я изпусна, което позволи на Милчо Ангелов да стреля и да вкара в опразнената врата – 2:1.

Второто полувреме започна с натиск на “царете”, които се опитваха да изравнят резултата. В 50-ата минута Лукас Диас центрира добре и намери Милчо Ангелов, но нападателят не успя да нанесе точен удар с глава.

3 минути по-късно дойде и първата възможност за Пирин през втората част. Карачанаков центрира от фаул и намери Занев, но бранителят не успя да насочи добре топката с десния крак и я изкара в аут.

В 60-ата минута Бандаловски засече добре центриране от корнер с глава, но ударът му мина над напречната греда.

Малко по-късно Манолев опита удар от воле за “орлетата”, но Георгиев спаси.

В 76-ата минута Пирин пропусна да реши всичко в мача. Брахими направи хубав пробив отдясно и центрира към наказателното поле. Там Преслав Йорданов се откъсна от защитата, но от точката за изпълнение на дузпа не успя да вкара в мрежата на Царско село.

Секунди преди края и Венци Василев стреля с глава, но изкара в аут.

Десет минути преди края в игра след дълго отсъствие заради контузия се завърна Николай Бодуров.

Петър Занев, пък бе избран за “Играч на мача” от зрителите на Диема.

В събота, 6-ти ноември, от 15:00 ч. Пирин посреща Ботев (Пловдив) в мач от 14-ия кръг на Първа лига.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов