Полиция нахлу в ромските квартали в община Симитли

Кметът Апостолов заяви, че в община Симитли никога не е имало купуване на гласове

Днес полиция нахлу в магазините в ромските квартали на община Симитли.

Хората разказват, че служителите, извършили акцията, били маскирани, че ако някой ги познае – чудо голямо! Пазителите на реда атакували кварталните магазини, изземайки тефтери, в които са записани имената на хора, които пазаруват на вересия, просто защото нямат финансова възможност всеки ден да заплащат своите сметки. Всичко това е с една единствена цел – сплашване на хората, които днес са били обвинени, едни - че купуват, а други, че продават гласове.

В своя официална позиция кметът Апостол Апостолов категорично заявява, че в община Симитли никога не е имало купуване на гласове. През годините са правени множество проверки, преди, по време и след провеждането на различни избори, като няма установени случаи на купуване и продаване на гласове.

По думите на кмета на община Симитли Апостол Апостолов е недопустимо да се действа по този начин в навечерието на много важни за страната ни избори за президент и вицепрезидент и за народни представители. Той апелира към хората да не се поддават на подобни грозни акции, целящи сплашване, а да излязат и да гласуват на 14 ноември така, както искат, защото това е тяхно конституционно право.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен