Избрани Новини

Писателката Гергана Тодорова с второ дарение на книги в Симитли

Поводът бе издаването на втората ѝ книга "За Хармонията и Морето"

В навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември, писателката Гергана Тодорова направи второ дарение на книги в Симитли. Тя проведе работни срещи с ръководството на СУ "Св.Св. Кирил и Методий" в града и настоятелството на Народно читалище "Св.Климент Охридски - 1922".

Поводът бе издаването на втората ѝ книга "За Хармонията и Морето" и даряването ѝ в библиотеките на двете просветни институции. Авторката Гергана Тодорова не скри радостта и вълнението си от топлия прием от страна на директора на училището в Симитли Таня Янкова и нейните колеги. Тя дари 5 броя книги с надеждата, че учениците ще опознаят и съвременен писател-поет, чието творчество засяга актуални теми, даващи поводи за размисъл.

"Атмосферата на родното училище е цивилизована, уютна и предразполага учениците да имат желание и самочувствие да учат, да развиват творческите си умения и да спортуват в съвременни условия", сподели писателката.

Гергана Тодорова бе посрещната и в читалището в Симитли от екипа на културната институция и председателя на Общинския съвет Вилимир Александров. С дарението си от пет броя книги тя постави началото на лична инициатива. Екземпляр от последната си книга авторката остави като подарък и за кмета на общината Апостол Апостолов.

Припомняме, че през 2020 година Гергана Тодорова представи първата си книга. „За Какаото и Кадифето” е книга със стихове, есета и философски размисли върху четирите компонента на личностния интегритет – Хармония на Духа, Море от Съзнание и Подсъзнание, Какаов Аромат на Тялото и Кадифено Сърце. Цялостният поглед и житейската опитност на авторката са фокусът за споделената цветна палитра от чувства, мисли и преживявания.

Самата Гергана Тодорова е родена през 1968 година в Симитли. По професия е икономист, магистър „Счетоводство и контрол” на УНСС с факултетни специалности „Управление на фирма” и "Педагогика”. Над 20 години е собственик и мениджър на Консултантска къща „Ивана” – компания със специализиран предмет на дейност счетоводни, счетоводно-данъчни и данъчно–правни консултации. Творческата ѝ натура търси нови предизвикателства, които я обогатяват личностно и духовно. Завършва бакалавърска програма „Психология” към НБУ, театрален курс към НАТФИЗ при проф.Димитрина Гюрова, специализира „Български народни танци” към ХТМУ, участва в обществено-полезни събития и семинари.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов