Избрани Новини

Поздравиха Васил Новоселски с награждаването му с Почетния знак на президента

Призът се връчва по повод Деня на будителите и 155 години читалищна дейност в Благоевград

Областният управител Николай Шушков отправи поздравителен адрес към председателя на Читалищното настоятелство на Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1866" - Благоевград, з.ч.д. Васил Новоселски по повод удостояването му с Почетния знак на президента на Република България Румен Радев.

Призът се връчва по повод Деня на будителите и 155 години читалищна дейност в Благоевград.

По време на официалната церемония държавният глава изказа признателност към паметта на будителите от миналото и изрази благодарност към днешните просветители, носители на духа, познанието и надеждата.
От името на наградените читалищни дейци благодарности поднесе Васил Новоселски: „Това високо отличие е оценка на труда ни и предизвикателство да вървим по пътя на будителите“, каза още той.
Областният управител Николай Шушков благодари на всички читалищни членове, служители и самодейци за всеотдайността, с която в този духовен храм-читалището, допринасят за съхраняване на българската култура и традиции.
Подчерта, че всички те, като съвременни будители създават условия за опазване и разпространение на духовните ценности, подпомагат развитието на творческите способности и удовлетворяват културните потребности на населението.
В заключение Николай Шушков изрази вярата си, че и в бъдеще читалището ще продължи да е стожер на българските духовни и културни ценности. Пожела, в годината, която се честват 155 години от създаването на НЧ „Никола Й. Вапцаров – 1866“, читалищните дейци от Благоевград да имат висок дух и енергия в отстояване на традициите и българщината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов