Избрани Новини

Преизбраха Васил Новоселски за председател на благоевградското читалище

Читалищните дейци избраха настоятелство и определиха насоките на работа за 2021-ва година

Членовете на НЧ "Н.Вапцаров 1866" - Благоевград проведоха общо отчетно-изборно събрание с дневен ред отчет за дейността на читалището за 2020 година, финансов отчет за 2020-та, разглеждане и одобряване на основните насоки за развитието на читалището за 2021-ва година, проектобюджет и членски внос, избор на председател, настоятелство и поверителна комисия.

Събранието се проведе днес от 18.00 часа в зала "22-ри септември" и започна  с едноминутно мълчание в знак на почит към починалите през годината читалищни дейци.

Читалищните деятели преизбраха единодушно за председател Васил Новоселски, гласуваха и читалищното настоятелство, в което има нови попълнения. Сред тях е и Антоанета Гулева, дългогодишен журналист, главен редактор на сайта Blagoevgrad.utre.bg.

Тази година изявите на съставите и клубовете към читалището, както и цяластната му дейност ще бъде под знака на 155-тата гошнина от създаването на тази обществена и културна институция, напомни в отчетния доклад председателят Новоселски. Той припомни още, че през 2021-ва година предстои основен ремонт на читалищната сграда с близо 3 млн.лева - 1 мл.лв. отпуснати от правителството, останалите средства по проекти. И още - през миналата година заради намаляването на фестивалните изяви и пътуванията на съставите поради пандемията, част от спестените пари са отишли за ремонти, предимно във филиалите на централната библиотека, за подобряване на условията на труд. Обновен и обогатен е библиотечният фонд, закупен е 16-местен автобус за нуждите на съставите.

Въпреки пандемията и миналата година читалищните състави зарадваха съгражданите си с концерти, изложби, представяния на нови книги, награди от фестивали. Вярно, близо пет пъти по-малко бяха в сравнение с 2018-та. За тази година са предвидени още много интересни мероприятия, стига пандемията да отшуми и всички да се върнат към нормалния ритъм на живот. Затова - следете културния календар на читалището, за да не изпуснете вашето любимо културно събитие!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)