Избрани Новини

Удостояват с почетния знак на държавния глава Васил Новоселски

Благоевград Лайф

01-11-2021, 10:16

Снимка:

НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наградиха с плакет читалищни дейци

Читалищни дейци в Благоевград се събират за отчет

Наградиха читалищни дейци в Благоевград

Наградата е за значим принос в съхраняването и развитието на културно-просветната традиция

В 10.00 часа в президенството ще се проведе церемония по връчване на Почетния знак на държавния глава. Отличието ще получат изтъкнати български учени и читалищни дейци.

Акад. проф. Красимир Атанасов ще бъде отличен за неговия научен и приложен принос в областта на изкуствения интелект, медицината, биологията, транспорта и редица други сфери, както и за заслугите му за издигане значимостта на българските научни публикации сред водещите в света.

За изключителните му заслуги към развитието на науката в областта на химията, минното дело и обогатяването и опазването на околната среда и екологията, както и за утвърждаването на престижа на България в световен мащаб, с почетен знак ще бъде удостоен член-кореспондент проф. д.т.н. инж. Владко Панайотов.

С отличие за техния значим принос към съхраняването и развитието на българската културно-просветна традиция, по повод 165-годишнината от началото на общонародното читалищно дело и Деня на будителите ще бъдат отличени също:

Геновева Танчовска, секретар на Първо българско НЧ „Еленка и Кирил Д.Аврамови“, Свищов;

Минко Стефанов, заместник-председател на Съюза на народните читалища, председател на НЧ „Зора – 1860“, Сливен;

Васил Новоселски, председател на НЧ „Н. Й. Вапцаров“, Благоевград. Той получава наградата за втори път. Предишното отличие му бе връчено преди 5 години от президента Росен Плевнелиев.;

Данаил Петков, заместник-председател на Съюза на народните читалища и дългогодишен председател на НЧ „Развитие“ – Севлиево;

Анета Мутафчиева, председател на НЧ „Тодор Петков - 1963“, гр. Шумен и областен председател на Съюза на народните читалища.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)