Избрани Новини

Ултрамаратон се провежда в Благоевград

Стартът ще бъде даден в 10.00 часа пред кметството на село Еленово

Община Благоевград, съвместно с „Blagoevgrad Running Club”, организират за първи път в града маратонско предизвикателство „RATCU Blagoevgrad“. Събитието ще се проведе днес, като стартът ще бъде даден в 10.00 часа пред кметството на село Еленово. Трасето е дълго 11.5 км и набира 490 м денивелация в две изкачвания и спускания. Повече информация относно маршрута може да намерите на следния линк:
Всеки участник трябва да се погрижи за своята храна, хидратация и зона за почивка на Старт/Финал.
Целта на всеки бегач, който ще вземе участие в RATCU Blagoevgrad, е да пробяга колкото се може повече обиколки по кръговото трасе. Победителят от “RATCU Blagoevgrad” ще получи „Златен билет“ за участие в RATCU Кладница, както и купа, осигурена от Община Благоевград.
RATCU Blagoevgrad е безплатно любителско събитие. Run Around The Clock ULTRA /RATCU/ е планинско ултра-бегаческо събитие от рода на „LAST MАN STANDING”. Вдъхновител на формата е небезизвестният Пирин Галов, който за първи път организира RATCU в Кладница през 2020 г.
Повече подробности за маратона може да откриете в страницата на събитието във фейсбук. https://www.facebook.com/events/458218305271501/


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)