Избрани Новини

Пирин посреща ултрамаратона Pirin Ultra

Състезателите ще се движат максимално бързо по трасето

В периода 10-12 септември в Пирин планина предстои провеждането на ултрамаратон Пирин Ултра 2021, с три трасета 160К, 66К и 38К. 
Състезателите ще се движат максимално бързо по трасето и посочените участъци.
В тази връзка от НП "Пирин" молят: осигурявайте възможност и предимство на състезателите за преминаване по трасето и оказвайте съдействие в случай на необходимост
Повече за събитието и трасетата научете тук:

Pirin Ultra е планински ултрамаратон, който се провежда в сърцето на Национален парк Пирин. Паркът е част от Световното наследство на Юнеско и освен изключително подходящ терен за планинско бягане, разкрива пред състезатели, планинари и туристи спиращи дъха гледки. Първото издание на състезанието се провежда през Септември 2016г. Три години след това, Pirin Ultra е вече част от Световните серии по Скайрънинг. През 2018 стартът на късата дистанция – 66K, бе част от календара на Skyrunner® World Series. През 2019г. състезанието вече има три трасета, като отново дистанцията на 66К е част от Световните серии по Скайрънинг, а третото попълнение е трасе с дължина 38К. Петото издание на Pirin Ultra ще се проведе от 10 до 12 Септември 2021г. Участниците отново ще се състезават по три трасета. По традиция Трасе А ще е с дължина 160К, второто – Трасе Б ще предостави 66К чист планински терен, а Трасе С, с дължина 38К, носи името Pirin Extreme и е част от Skyrunner® World Series.

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)