Избрани Новини

В Банско наградиха стожери на духовността и българщината (снимки)

Беше излъчен предпремиерно документалният филм "Стожери на вечността”

Като част от програмата за честване на 109-та годишнина от освобождението на Банско, в читалище „Никола Вапцаров” беше излъчен предпремиерно документалният филм „Стожери на вечността”. Създателите на филма и участниците, голяма част от които са банскалии, получиха благодарствени грамоти от председателя на Областния съвет по наркотични вещества Магделена Рахова.
Специална грамота бе връчена на кмета на Банско Иван Кадев за цялостната подкрепа на общинското ръководство в работата на съвета за предотвратяване на зависимостите сред младите хора.
Сред специалните гости на предпремиерната прожекция бяха Неврокопският митрополит Серафим, Янка Такева – председател на синдиката на СБУ, наследникът на братя Миладинови – Люпчо Куртелов от Охрид, авторите на филма и представители на духовенството.
Посланието на филма, изработен от РТВЦ – Благоевград със средства от Националната стратегия за борба с наркотиците е, че заветите на българската история не са забравени, щом живеят в съзнанието на поколения българи.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов