Избрани Новини

БЧК открива пункт в Симитли за раздаване на продукти на уязвими българи

В общината кампанията ще статира на 5 октомври и ще продължи до 5 ноември

Българският червен кръст (БЧК) започва раздаването на продукти на уязвими български граждани. В община Симитли кампанията ще статира на 5 октомври и ще продължи до 5 ноември. Пунктът ще бъде разположен в района на Народно читалище „Св.Климент Охридски“ с адрес площад „Септември”.

Кампанията на червенокръстката организация е по оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

В рамките ѝ ще бъдат раздадени 5 465 тона храни на обща стойност 13 348 650 лв. Реално от хранителните пакети ще се възползват 550 962 уязвими български граждани. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг.

Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и риба.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 309 временни пункта в цялата страна и ще продължи до 19 ноември 2021 г. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)