Избрани Новини

Започва изграждането на т.нар. железен мост над река Струма при Симитли

Крайният срок е до края на годината

Малко повече от две седмици, след като народният представител от Община Симитли Стефан Апостолов от парламентарната трибуна зададе въпрос на регионалния служебен министър Виолета Комитова относно т.нар. железен мост над река Струма, има благоприятно развитие по темата. Вчера в Община Симитли бе подписан важният Акт № 2 за откриване на строителна площадка.

Акт № 2 бе подписан от Община Симитли и фирмата-изпълнител, като следва подписа си да положи и инж. Ивайло Денчев в качеството си на председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Веднага след това може да започне фактическото изграждане на новия мост.

Реалното започване на строително-монтажните дейности зависи от фирмата-изпълнител. Тя, от своя страна, се е ангажирала, че след приключването на тази финална процедура може да започне работа веднага. Крайният срок за изграждането на изцяло новия мост, който ще бъде двулентов, с пешеходни зони от двете страни и LED осветление, трябва да приключи до края на годината при благоприятни метеорологични условия.

Дотук се стигна след упорита работа от страна на депутата от ПП ГЕРБ Стефан Апостолов, който в рамките на няколко седмици проведе редица разговори с инж.Ивайло Денчев, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. По време на тях е станало ясно, че изграждането на новия мост трябва да започне възможно най-скоро, тъй като сегашният е сериозно компрометиран и може да се стигне до тежки инциденти. Отделно от това, изграждането на новото съоръжение ще допринесе за още по-голямо икономическо развитие на Община Симитли, особено след като вече има втора Индустриална зона.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов