В Благоевград стартира кампания за преброяване на кучета

Ще се извърши безплатна кастрация на бездомни четириноги

Община Благоевград и Съветът за сътрудничество, който е помощен орган към кмета, стартират кампания за преброяване на домашни и бездомни кучета на територията на областния център и прилежащите малки населени места.

Инициативата е в рамките на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета.

Периодът, в който ще бъде извършено преброяването, е от 20 до 30 септември т.г.

Всеки, който желае да вземе участие в доброволческата кампания, може да заяви на [email protected], като трябва да бъдат изпратени име, презиме, фамилия и телефон за връзка.

Доброволците ще бъдат разделени по райони, като преброяването ще се осъществява по домовете чрез домоуправителите.

Предвидена е и възможност за включване на доброволци, които не са навършили пълнолетие. За целта има изготвени специални бланки, които следва да бъдат попълнени от родител/настойник.

Пакетът от документи, може да бъде изтеглен оттук: http://www.blgmun.com/calendar312/Prebroyavane_kucheta.html.

Доброволците ще получат подробни инструкции. Предвиден е и сертификат за доброволческа дейност за всеки участник след приключване на кампанията.

Вече е проведено и обучение на кметовете и кметските наместници в община Благоевград.

С цел овладяване на популацията на безстопанствените кучета, Община Благоевград е отправила покана към ветеринарен лекар от Швейцария, представляващ фондация „Ветеринарни лекари в действие“. Очаква се той да пристигне в Благоевград през втората половина на октомври, за да извърши безплатна кастрация на бездомни четириноги.

С цел поясняване на ползите от кастрацията на кучета, Община Благоевград създаде и дигитална информационна брошура.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"