"Четири лапи" кастрира бездомни кучета и котки в Белица

Две седмици мобилен екип от ветеринари на организацията ще работи в общината

Организация "Четири лапи" започва двуседмична кампания на територията на община Белица. По време на проекта ще се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани. Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на "Четири лапи" и община Белица за овладяване и намаляване на популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин.

Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и хващачи на животни ще са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която ще е разположена в двора на бившата ветеринарна лечебница в Белица. Освен кастрирани, животните ще бъдат ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени.

Бездомните кучета, преминали през програмата, са обозначени със синя ушна марка, а котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от който се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните.

Продължителността на проекта е в периода от 21.06 до 02.07.

Телефон за подаване на сигнали и връзка с екипа на Четири лапи: 0888002385.
Съвместната работа на Община Белица и "Четири лапи" цели да се подпомогнат усилията на местната власт у нас за прилагане на мерки за овладяване на популацията на бездомните животни по ефективен и хуманен начин.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен