Избрани Новини

Дезакаризация на тревните площи ще се извърши в Благоевград

Обезпаразитяването е трето поред за 2021 г.

Община Благоевград започва дезакаризацията на зелените площи както в централната градска част, така и по кварталите в града. Обезпаразитяването е трето поред за 2021 г. и се извършва по предварително изготвен график. Дезакаризация се прави в района на училища, социални домове, детски заведения и най-посещаваните тревни площи в града, като целта е да се ограничи развитието на кърлежи, бълхи и акари. Пръскането срещу паразити за предотвратяване на разпространението на инфекциозни заболявания ще се извърши от 7.09 до 12.09., включително.
Третирането ще се извършва след 18.00 часа в съответните дни, като ще бъдат използвани препаратите „Draker 10.2/ 10.2” и „Efcymethrin 10 ЕС“, които имат карантинен период от 24 часа.
На местата, на които ще се пръска, ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането с точено фиксирани дата и час за обозначаване на карантинния срок.
Дезакаризация ще бъде извършена при график, който е публикуван на http://www.blgmun.com/…/Dezakarizaciq-na-trevnite-ploshti…:


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов