Избрани Новини

Кметът на Благоевград се срещна с посланика на Германия Кристоф Айххорн

Проведе среща и с представителя на Бавария в България д-р Митко Василев

Кристоф Айххорн, посланик на Германия в България, се срещна с кмета на община Благоевград Илко Стоянов. Двамата обсъдиха възможности за привличане на немски инвестиции в областния център, както и бъдещи проекти за сътрудничество. Посланик Айххорн е и почитател на ФК "Пирин" Благоевград, отбелязвайки симпатиите си към благоевградския отбор със специално видео.
Кметът на община Благоевград се срещна и с управителя на Германо-Българска индустриално-търговска камара и представител на Бавария в България д-р Митко Василев. ГБИТК е най-голямата търговска камара у нас. На срещата стана ясно, че Благоевград е привлекателно място за немски инвеститори.
"Доброто сътрудничество с Ото Бок България е един от добрите примери за надеждни инвестиции в Благоевград. Ние се надяваме, че ще привлечем още инвеститори и вече сме направили постъпки това да се случи. Убедени сме, че резултатите няма да закъснеят", каза кметът Илко Стоянов.
Община Благоевград ще се включи и в двудневно информационно виртуално пътуване на българска делегация в Бавария, Германия на 26 и 27 октомври т.г. на тема „Устойчиви и енергийно ефективни ВиК системи“. Събитието се организира съвместно с компанията em&s GmbH и се финансира в рамките на програмата „Bayern – Fit for Partnership“ към Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов