Избрани Новини

Съботна акция срещу нарушители се проведе в Благоевград

Направиха я служители към звено "Инспекторат" в Общината

Служители в звено „Инспекторат“, дирекция „Екология и чиста среда“ при Община Благоевград, проведоха акция с цел превенция на нарушения и нередности.
По разпореждане на кмета Илко Стоянов е проверен сигнал за подготвителни дейности за изграждане на площадка, прилежаща към временен търговски обект (ВТО) в района на бул„Джеймс Баучер“.
Установено е, че на място се трасират около 30 кв.м площ, като същата се посипва с инертен материал. На ползвателя на ВТО е съставен констативен протокол с предписание дейностите да бъдат незабавно преустановени.
В хода на проверките е констатирано и нарушение от страна на фирмата-изпълнител, ангажирана с подмяна на настилката на главната пешеходна зона в града. В момента по ул„Димитър Талев“ се извършва ремонт, като периметърът не е обозначен с необходимата сигнализация, а е ограден със строителен материал, което създава неудобство за жителите и гостите на града. В тази връзка Община Благоевград ще изпрати писмо до фирмата и ще потърси отговорност за действията.
Служители към звено “Инспекторат“ са реагирали и на сигнал от граждани относно мнителни лица, които събират пари от минувачите,представяйки се за глухонеми.
Акции с цел превенция на нарушения и нередности ще се провеждат ежедневно по разпореждане на кмета Илко Стоянов.


Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май