Избрани Новини

Мостът при петричкото село Рибник отново стана опасен за шофьорите (Снимки)

Пукнатини се появиха по конструкцията

Две от бетоновите колони на моста край петричкото село Рибник се подкопават от водата заради неизчистеното речно корито и има опасност да поддадат, предаде БНТ. Местни рибари са забелязали и пукнатини по конструкцията на съоръжението. Мостът е ремонтиран преди 4 години. Тогава заради придошлите води на река Струма част от него падна заедно с лек автомобил, а шофьорът оцеля по чудо в реката.

За възстановяването на моста преди 4 години са отделени над 8 милиона лева. Трасето е едно от най-натоварените в района на Петрич и Сандански, защото е основна връзка между населените места в двете общини. По моста всеки ден преминават и тежкотоварни камиони, които пътуват до Македония. Димитър Алексиев идва редовно да лови риба на река Струма.

Димитър Алексиев:
"Чувствам, че е подкопан отдолу точно където стоим. Не е лошо да се вземат мерки. Те идваха преди десетина дни снимаха от пътното."
БНТ: "Как усещате, че е подкопан?"
Димитър Алексиев:
"Тук се вижда, тука е дълбоко некъде три метра, където е водата, по самата плувка."
Емил Младенов:
"Много е опасно това особено при прииждане на големи води. Ето, виждате тия дървета така препречат се тука и става един естествен бент. И това натиска по колоните."

От Агенция "Пътна инфраструктура" казаха, че вече са извършили оглед на моста край село Рибник. Експертите не са установили сериозни повреди по конструкцията на моста.

Предстои експерти да извършат геодезическо наблюдение на моста, за да се установи дали има опасност за носещата конструкция. Съоръжението е в гаранционен срок и ако се наложи да се извършват хидротехнически дейности с цел укрепване на колоните те ще бъдат за сметка на фирмата, която го е проектирала и изградила, заявиха от Пътната агенция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов