Избрани Новини

Коларово изпраща музикалния магьосник Георги Великов – Очката

Той е една от музикалните емблеми на село Коларово

Днес,13 август 2021 година в 16,00 часа семейството и съселяни от петричкото село Коларово, и роднини и приятели от близо и далеч ще изпратят в последния му земен път музикалния магьосник Георги Борисов Великов.
Той почина на 7 август 2021 година на 61 години в гр.Громола, провинция Салерно, Италия, където живееше през последните 15 години.
Георги Великов или Очката, както го знаеше мало и голямо, е една от музикалните емблеми на село Коларово. Владеещ до съвършенство струнните инструменти – от класически до фолклорни, Георги Великов е дългогодишен знаков звук на коларовските музикални формации от края на ХХ и началото на ХХІ век. А именно, естрадната група „Подгорски прилепи“, смесения фолклорен песенно-танцов ансамбъл „Подгорие“ и мъжката фолклорна певческа група „Комитска песен“, донесли на село Коларово златни медали от няколко регионални и национални фестивали на естрадната песен, Регионалния фолклорен събор „Пирин пее“ и Националния събор на народното творчество в Копривщица.
Житие-битието на Георги Великов като дългогодишен идеен и деен читалищен член и читалищен секретар е и светла страница от най-новата творческа история на читалище „Яне Сандански – 1952“ и на село Коларово като цяло.
Поклон пред светлата му памет и нека бъде светъл пътят на душата му във Вечността!Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов