Избрани Новини

Гл.комисар Николов: Изпълнихте задачата пожарът да не застраши България (снимки)

Притекоха се първи на помощ на нашите съседи

“Горди сме, че се притекохте първи в помощ на нашите съседи от Република Северна Македония и че изпълнихте поставената ви важна задача този сериозен пожар да не застраши България и да не премине на територията на страната ни. Благодаря ви! Вие сте достоен пример за следване“. С тези думи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов поздрави завърналите се пожарникарски екипи за изключително добрата работа на терен, с която спасиха стотици къщи и села от изпепеляване. Той отправи благодарности и към ръководителите на екипите, недопуснали български пожарникар да пострада при потушаване на огнената стихия.

В РДПБЗН – Благоевград да посрещнат екипите от изнесения пост бяха кметът на областния град Илко Стоянов, областният управител Николай Шушков и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Георги Кандев.

Припомняме, че на 4 август, по разпореждане на министър-председателя на Република България Стефан Янев, български модул за наземно гасене на горски пожари бе изпратен за оказване на помощ на Република Северна Македония. 25 служители на ГДПБЗН – МВР, три специализирани пожарни автомобила за гасене на горски пожари, един оперативен и един транспортен автомобил се включиха в гасенето на възникналите големи горски пожари в района на Скопие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов