Избрани Новини

Спокойна е ситуацията в района на границата със Северна Македония

Всички български пожарникари са добре

Спокойна е ситуацията в района на границата с Република Северна Македония, увери инж.Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно предприятие-Благоевград: „Горе на нашата границата, на билото е спокойно. Не се виждат пушеци и огньове. Съвсем леко е преваляло“.

Обстановката, в района, в който българските огнеборци участват в гасенето на пожарите в Република Северна Македония, е спокойна, съобщи комисар Георги Пармаков, ръководител на екипа от 25 пожарникари: „Мястото, където сме ние в момента, е спокойно. Намираме се в района между Делчево и Пехчево. Дъжд не вали“. Всички български пожарникари са добре, няма проблеми, допълни Пармаков, цитиран от БНР.

„Пожарът край село Петрово е ограничен, обстановката е спокойна“, съобщи още Дамян Дамянов. Тази сутрин служителите на предприятието са преминали инструктаж и вече са на терен. Работата по ликвидиране на огнищата на пожара в района на санданските села Петрово и Голешово продължава със съвместните усилия на няколко институции, каза Дамянов:

„На място са 80 служители на Югозападното държавно предприятие - Благоевград, 20 пожарникари, 30 военни и доброволци. През нощта е имало проблеми само по единия фронт на пожара, но те са преодолени“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов