Избрани Новини

Пожарът в Северна Македония продължава да гори

Не наближава българската граница

Пожарът в Република Северна Македония не наближава българската граница, затова ситуацията в Благоевградско е спокойна, каза за Радио Благоевград директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов: 
"То е променливо. На места ако изгасват, тръгва да гори, но към нашата граница няма движение. Към момента няма никакъв сигнал на територията на област Благоевград. Има един в Кюстендил, който е локализиран и го доизгасяваме. В Чуденци направихме просеките. Ограничен е, няма опасност. Сега просто има вътре огнища, които доизгасват", каза директорът на Югозападното държавно предприятие.
Кодът за опасност от пожари остава оранжев за следващите дни предупреди доц. Илиан Господинов от Националния институт по метеорология и хидрология: 
"През следващите няколко дни - понеделник и вторник, времето остава сухо, температурите се повишават и това, разбира се, са предпоставки за увеличаване на пожароопасността. Най-голяма пожароопасност има по долината на Струма, планините, които граничат с Република Северна Македония, в цяла Южна България без най-източните райони и в Централна Северна България. Автоматичната система, която функционира в Националния институт по метеорология и хидрология, е дала препоръчителна степен на готовност за борба с пожари - оранжев код".


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов