Избрани Новини

Започна Банско Джаз Фестивал (снимки)

Началото на фестивалната програма започна силно с три великолепни дами

Очакваното с много вълнение начало на Банско джаз фестивал дойде. В разкошната лятна вечер, на сцената в центъра на Банско, фестивалът бе открит от кмета на общината Иван Кадев.
От името на обществеността на Банско и всички музиканти, които ще участват в новото му издание, той отдаде почит към д-р Емил Илиев – основателят и радетелят на фестивала. Защото Банско джаз фестивал е на всеки един от нас, той е създаден да радва, да обединява и да насочва погледа ни напред, заяви кметът на Банско.
Специален гост на общинското ръководство на откриването беше областният управител Николай Шушков. Хиляди хора се събраха на площада в центъра на града, превърнат в огромна концертна зала на открито.
Началото на фестивалната програма започна силно с три великолепни дами – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева – Ladies of Jazz&Soul с група The Fingerstones. Те зададоха високото ниво, на което до края на вечерта останаха музикантите от Old Gold Band.
В неделя вечер на сцената ще се качат Цветан Недялков & Веселин Койчев квартет, група Фолтин от РСМ, музикантите от Фънкалеро и Елена Сиракова.
Лятото в Банско е горещо, в пряк и преносен смисъл, сега ще става все по-горещо, защото започва Банско джаз фестивал, беше категоричен кметът на община Банско Иван Кадев на откриващата пресконференция на събитие номер едно в културната програма на общината, която се проведе преди концерта.
Фестивалът е под надслова „Всички в джаза! Всички в Банско!” С това издание ние целим да покажем уважението и почитта си към приятеля, когото загубихме миналата година - д-р Емил Илиев, инициатор и основен двигател на джаз фестивала в Банско. Приемственост и развитие е посоката, в която работихме през последните месеци, за да създадем този фестивал, заяви още Иван Кадев.
Програмата на основната сцена в центъра на Банско е изключително разнообразна и показва най-добрите образци на съвременната джаз музика у нас и в чужбина. Програма, която демонстрира силата на човешкия дух и творческата енергия, които не могат да бъдат затворени от стени и ограниченията, които пандемията наложи.
Тази година Банско джаз фестивал поставя начало на инициатива за подкрепа на млади джаз музиканти чрез дневна сцена в парка, където младите творци могат да се изявят.
Изненадите не свършват с втората сцена. В часовете между концертите са подготвени семейни активности с атрактивни теми като ”Тичай, мамо! Бягай, тате!”, "Баба Яга пасти да яде”, „Каква футболна драма, уважаеми зрители”, „Юнаци с тумбаци” и много други. След сцената на площада, в късните часове фестивалната програма ще прелива в джем сешъни в бар Джинджър, съобщи Илияна Щерева от Асоциация "Фестивалите в България", която съдейства на Община Банско в организирането и провеждането на фестивала.
Вики Алмазиду, Стефка Оникян и Генчо Въртовски споделиха своите емоции, свързани с Банско джаз фестивал и представиха музикалните проекти, на които почитателите на джаз музиката ще станат свидетели по време на фестивала.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)