Избрани Новини

Кметът на Банско: Ще заложим на БГ изпълнители в Джаз фестивала

Фестивалът започва на 7 август и ще продължи до 14 август

Джаз фестивал в Банско ще има и тази година. Организаторите от община Банско са предвидили 8 фестивални вечери, в които хубавата джаз музика отново ще звучи под Тодорка.

Фестивалът започва на 7 август и ще продължи до 14 август.

„Готова е програмата на фестивала. Фокусът е върху български изпълнители, за да подадем ръка на хората, които година и половина не успяха да се качат на сцена и да имат досег с публика, както и да се застраховаме, че няма да имаме проблеми с пристигането от по-далечни дестинации“, заяви за БНТ Илияна Щерева от организаторите.

В програмата на фестивала са включени изпълнители от балканските страни – Северна Македония, Сърбия и Гърция.

"Имаме и екзотични изпълнители от Индонезия. За програмата тази година сме се постарали да звучи под мотото „Приемственост и развитие“ - приемственост в идеите, приемственост в поколенията на музикантите. Има 3 големи концерта в началото, средата и края на фестивала. Ще открием с концерт „Дами пеят джаз“ с Рут Колева, Милица Гладнишка и Камелия Тодорова. Завършваме с концерта на Хилда Казасян „Да послушаме кино“, допълни Илияна Щерева.

Според думите на кмета на община Банско Иван Кадев градът отдавна е целогодишна дестинация.

"Тази година, независимо от пандемията, имахме един сравнително добър зимен сезон. Лятната програма ще бъде изключително богата и разнообразна“, каза още Иван Кадев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)