Избрани Новини

Съчетайте джаза с традициите в Банско

Всяка вечер пред Туристическия център ще бъдат демонстрирани традиционни занаяти и битови умения

Седмото издание на Културни вечери „Традиции и изкуство“ в Банско предлага изключително интересна и разнообразна програма, наситена със събития и много емоции през цялото лято – от началото на юли до края на септември.
Особено много са предложенията по време на Банско джаз фестивал, чието начало ще бъде дадено днес.
До края на фестивала, преди концертите, всяка вечер пред Туристическия информационен център ще бъдат демонстрирани традиционни занаяти и битови умения като грънчарство, скулптура на лице, плетене на шушони, българска бродерия, плетене на стаги, дърворезба, предене и тъкане на разбой в къща-музей „Велянова къща“.
До 10 август в Туристическия информационен център е подредена изложба „Приложно изкуство с длето, четка и игла“ на Ваня и Георги Янчовичини и Екатерина Кехайова, а от 13 август ще бъдат изложени енергийните картини на Сашка Рупчина.
През деня гостите на Банско могат да се възползват от предложенията за уроци по тамбура и народни танци, образователните интерактивни игри „Деца в музея“, прожекции на филми за Банско, инфотурове в Музеен комплекс – Банско и еднодневни турове до археологически обекти недалеч от града.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов