Избрани Новини

Благоевград има своите добри хора

Двама лекари заплатиха пластината за дядо Страхил

Дядо Страхил, който бе опериран миналата седмица от счупена тазобедрена кост от д-р Н.Пиринчиев и д-р Йордапов в МБАЛ- Благоевград, вече е добре, написаха в социалните мрежи. "С дядото всичко се развива наред: бил е няколко дни в реанимация, а сега е в стая 15 в отделението по ортопедия и травматология, където се възстановява. Повече си спи, но според лекарите раната зараства много добре и до 10 дни ще бъде изписан.
За припомняне : Случаят стана известен, тъй като бяха нужни 1590 лв. за метална пластина, а дядото не разполагаше с тях и нямаше близки, които да му помогнат финансово и административно. Само за няколко часа бяха събрани необходимите средства от различни хора от Благоевградска област! В крайна сметка пластината бе заплатена от д-р Николай Пиринчиев и д-р Костадин Йорданов. Всички средства бяха върнати на дарителите, а 540 лв.от тях бяха пренасочени към църквата "Св.Николай Чудотворец" в кв.Грамада, където всяка събота се организира безплатна кухня от доброволци за около 200 души в затруднена финансова ситуация."
В момента в църквата се събират средства за закупуването на няколко професионални кухненски електроуреда, сред които фурна и абсорбатори. Поради тяхната липса за момента се готви изцяло варено и пържено. Необходимата обща сума е около 7 000 лв. Всеки, който желае да се включи, може да направи дарение в църквата. Приемат се и хранителни продукти. Може да се включите и като доброволец в подготовката на храната.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов