Избрани Новини

Натоварен бе денят в Кухнята за бедни в Благоевград

Сготвиха и раздадоха 200 порции агнешки корбан и крем от тиква

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

"Слава Богу, справихме се и днес. Задачите бяха доста и дежурството беше натоварено. Сготвихме и раздадохме 200 порции агнешки корбан, крем от тиква и хляб. Нарязахме 30 кг моркови, 5 кг лук, 10 кг тиквички. С помощ от Снежка, Нели, Маргарита и хората, взимащи храна, успяхме да оберем и почистим зеления боб около 30 кг. Имаме си вече вентилатор. По молитвите на св. Марина бъдете здрави" - споделиха организаторите.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)