Избрани Новини

Обсъждат оптимизиране на пропускателния режим на ГКПП "Кулата-Промахон"

Ще се проведе работна среща на българо-гръцката граница

Мерки за оптимизиране на пропускателния режим  на граничния пункт "Кулата-Промахон" и недопускане на километрични опашки от чакащи в аварийната лента на автомагистрала "Струма" тежкотоварни камиони, ще бъде обсъдено днес на работна среща на българо-гръцката граница, предаде БНР.

В срещата ще участват представители на Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", звеното за фискален контрол към Националната агенция за приходите, областният управител, здравни институции и браншовите организации на превозвачите.

Проблемът с километричните опашки от тежкотоварни камиони по трасето на автомагистрала "Струма" най-накрая трябва да намери своето решение, каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев:

"На място да преценим кой ще бъде най-приемливият вариант за всички. Има си и регламент по отношение на "зелените коридори". Имаме няколко идеи".

Оптимизиране на времето за граничен контрол, подобряване на инфраструктурата, която от години е в пълен конфликт с увеличения трафик между България и Гърция, и осигуряване на "зелени коридори" за камионите са част от мерките, които ще бъдат обсъдени на работната среща, насрочена за 12.00 часа на граничния пункт "Кулата".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов