Избрани Новини

Двама мъже са задържани за наркотрафик през ГКПП Кулата

Пренасяли два пакета с хероин с общо тегло 1 873 грама

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 242, ал. 2 от НК – придобиване, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества и опит за пренасянето им през границата на страната.

На 20 март 2021 г., след постъпила оперативна информация, служители на ОДМВР - Благоевград спрели за проверка лек автомобил, пътуващ от България за Гърция през ГКПП Кулата. При претърсване на колата криминалистите открили във вътрешността на резервната гума в багажника два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио, с общо тегло 1873 грама. При извършен полеви тест съдържащото се в пакетите вещество е реагирало положително на хероин. Водачът на колата – 61-годишен жител на с.Тополница, община Петрич, е задържан на място, а в хода на разследването е установен и негов подбудител и помагач – 51-годишен мъж от Петрич. При извършено претърсване в дома му са открити и иззети електронна везна, метален уред за пресоване със следи от хероин и парична сума в размер на 5 400 евро.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искания за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Двамата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.

Разкриването на престъпното деяние е резултат от непрекъснатите съвместни действия, предприети от ОДМВР-Благоевград и прокуратурата за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества в региона.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов