Избрани Новини

10 отбора участват в проект "Красива природа“ в Петрич (снимки)

Младежи ГЕРБ също имат свой отбор

10 отбора участват в проект „Красива природа“ в Петрич. Изпълнението на проекта включва  пребоядисване на стената от бетон, която е до пътя, водещ към Младежкия дом. Идеята е на ЦЛРП - Общински детски комплекс – Петрич, а в реализацията се включиха ученици от осем училища, отбор на организаторите и на Младежи ГЕРБ. Задачата пред всеки отбор е върху предварително разчертано място на стената да направи основа в цветовете на националното знаме и на точно определена площ по предварителни шаблони да бъде патронът на училището – I ОУ „Кочо Мавродиев“, III ОУ „Гоце Делчев“, IV ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Антон Попов“, ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ - с.Първомай, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ - с.Рупите, ПГ „Пейо Яворов“ и ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“.
Патрон на проекта „Красива природа“ бе кметът на общината Димитър Бръчков, който днес се срещна и поздрави участниците в инициативата. „Горд съм от избора на композицията, върху която се работи – рисуване на патроните на училищата и националното знаме, горд съм, че отново намираме най-естествения повод да възпитаваме в родолюбие. Знам, че ще се поздравим с добър резултат“, каза кметът Димитър Бръчков.
Община Петрич извърши необходимото, за да е възможно боядисването на стената със специална боя, устойчива на атмосферни влияния. Почистена от растителност и грундирана предварително беше цялата площ. През следващите дни до петък ще бъде създавана и временна организация на движение по пътя за Младежкия дом в часовете, когато учениците работят, за да се гарантира тяхната безопасност.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)