Избрани Новини

В Петрич се проведе Националното състезание "Най-добра бизнес идея" (снимки)

Домакин на събитието бе ПГИТ "Проф.д-р Асен Златаров"

В Петрич се проведе Национално състезание "Най-добра бизнес идея". Домакин на събитието бе ПГИТ "Проф.д-р Асен Златаров".
В първия ден на състезанието участниците и техните ръководители бяха посрещнати в залата на Общината за тържественото откриване, на което присъстваха заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, главният експерт в Дирекция "Професионално образование и обучение" в МОН Александър Попов, началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов, председателят на Комисията по образование към ОбС Светла Данаилова, дългогодишен директор на ПГИТ.
С приветствие и пожелание за успех в състезанието Нина Попова, директор на Дирекция "Образование и култура" в общинската администрация, представи града като активно подкрепящ образованието и професионалното израстване на младите хора. С убеждението, че професионалното образование е перспективен избор на младите хора, а предприемаческите умения се изграждат още в училище, заместник-министър Таня Михайлова се обърна към състезателите, техните ръководители и домакините на националния форум на професионалното образование.
В състезанието участваха 18 финалисти - ученици от 12. клас от икономическите гимназии в цялата страна. Те бяха определени след предварителен квалификационен кръг.
Организатори на състезанието са Дирекция "Професионално образование и обучение" към МОН, Институтът по предприемачество на УНСС, РУО-Благоевград, ПГИТ"Проф.д-р А.Златаров"-Петрич и Импулсният център за обучение по предприемачество на Национална финансово-стопанската гимназия.
В последните няколко години ПГИТ за втори път е домакин на национално състезание по професии след националното състезание по счетоводство през 2018г.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)