Избрани Новини

Направиха първа копка на нов високотехнологичен завод в Симитли

10 нови работни места ще бъдат разкрити

Днес се състоя първа копка за изграждането на нов високотехнологичен завод за производство на оптични кабели в Симитли.

Новият завод се изгражда в индустриалната зона на града по Програмата за развитие на селските райони. Той ще бъде с площ 2 300 кв.метра и по план трябва да започне работа до 18 месеца.

На церемонията бяха кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, народният представител в 44-то и 45-то Народно събрание Стефан Апостолов, зам.кметът на община Симитли Юлиан Мишев с ресор “Икономика и стопанска дейност”, собственикът и фирмата изпълнител.

Отец Велизар отслужи водосвет за здраве и благоденствие.

„Радостен съм, че днес заедно с кмета на община Симитли Апостол Апостолов направихме първа копка на завод, който ще осигури още работни места за хората от общината. Този завод е само началото! Ежедневно водим преговори с потенциални инвеститори от България и чужбина, които вече могат да си закупуват земя за изграждането на производствени бази и във втората ни Индустриална зона!

Голяма част от тях вече са изразили намерение да вложат средства в изграждането на фабрики и заводи в Симитли, което от своя страна е още една стъпка към превръщането на общината в производствен и икономически център за Югозападна България.“ – коментира Стефан Апостолов.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)