Избрани Новини

Строителство на завод за протези започва в Благоевград

Между 280 и 300 човека ще намерят работа в новото предприятие

Днес кметът на община Благоевград инж.Румен Томов присъства на церемония по първа копка  на завода за протези. Дейностите по изграждане на новия завод на ‘‘Оттобок Манюфекчъринг България‘‘ ЕООД в Благоевград започнаха на 17 август 2020 г. Поради коронавируса и мерките, взети спрямо него, церемонията по първата копка за полагане началото на реализиране на инвестиционните намерения на компанията, се отложи за днес.

„Въпреки трудните времена ние не загубихме нито ден според глобалните разчети за реализация на инвестиционните ни намерения и започването на производствена дейност в Благоевград“, заяви управляващият директор на „Оттобок Манюфекчъринг България“ ЕООД Стоян Стоянов. "Бихме искали да благодарим преди всичко на кмета г-н Томов, който подкрепи нашия проект от самото начало. Също така искам да изтъкна доброто сътрудничество и добавената стойност към нашите намерения на нашите партньори от „Дрикон“, „Дайра-М“, „Иво Петров - Архитекти“ и Бараж Груп ЕООД.“

На парцел от над 44 000 м² ще се изгради модерна производствена и складова сграда с двуетажно административно крило.

Впоследствие на площ от над 12000 м² ще се произвеждат медицински изделия за цял свят. Вече са наети 55 служители. Впоследствие между 280 и 300 човека ще намерят работа в новия завод.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов