Избрани Новини

В Банско започнаха честванията на 24-ти май

Ден на училищното самоуправление се проведе в СУ “Неофит Рилски“

С нетърпение за най-обичания ден от българския календар – 24-ти май, в община Банско започнаха честванията на празника.
Общинското ръководство поднесе сюрприз за педагогическите колективи и помощния персонал на всички училища и детски градини с пожелание за здраве и оптимизъм. Поздравителните адреси от името на кмета на община Банско Иван Кадев бяха връчени на ръководителите на учебните заведения и градините от секретаря на общинската администрация Иван Докторов и Диана Попова, мл.експерт „Образование“.
„По случай Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност пожелавам на Вас, на всички учители от вашето училище, на всички Ваши помощници и на учениците светъл празник, много дръзновение и успехи при осъществяване на творческите и житейските Ви планове. От свое име и от името на цялата общественост изказвам благодарност за усилията и стремежа на учителите да градят устоите на българщината, да предават искрата на просветлението на децата ни!“, се казва в приветствието на кмета.
В СУ “Неофит Рилски“ неочаквано, но затова пък още по-приятно, се оказа съвпадението на поднасянето на комплимента от страна на общинското ръководство с Деня на училищното самоуправление. По решение на ученическия съвет днес функциите на директор и заместник- директор бяха поверени на две ученички, които бяха избрани заради отличния си успех, комуникативните и социалните си умения и личните постижения в спорта и изкуството. Голямата надежда в алпийските ски Лили Питова от десети клас получи символичния ключ на училището като директор, а Александра Полежанова, лауреат на много музикални награди като вокалист и пианист, беше заместник директор.


Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май