Избрани Новини

Александра Полежанова от Банско се окичи с нови награди

На юбилейния Х Международен фестивал ABANICO тя спечели няколко приза

В месеца на българската просвета, култура и образование, деветокласничката от СУ “Неофит Рилски“ - Банско Александра Полежанова получи заслужени високи оценки за таланта и упорития си труд в изкуството и науката.
На юбилейния Х Международен фестивал ABANICO тя спечели няколко награди като вокалист. В конкурса за песен на испански език под егидата на посолството на Кралство Испания  Александра завоюва златния медал, а на конкурса за джаз и евъргрийн получи сребърния медал. На проведения в Националния дворец на културата заключителен етап на ABANICO 2021, в който участваха златните медалисти от общо 11 конкурса, с единодушното решение на международното жури и с овации на публиката на Александра Полежанова бе присъдена купата за Grand Prix. Тя получи също покана да участва в Белградския международен музикален фестивал Angel Voice.
Не по-малко сериозни са интересите и усилията на 15-годишната Александра по философия. Под ръководството на преподавателката Елена Палазова тя подготви доклад на тема „Битие и време в колелото на Сансара“, с който участва на XXIX Национална конференция по история, литература и философия, организирана от СУХНИ “Константин Преславски“ - Варна под егидата на просветното министерство. Интересната разработка на Александра по вечната тема за битието и времето от гледна точка на будистката философия предизвика адмирации в онлайн представянето на доклада и́ и четвърто място в класирането. СУ “Неофит Рилски“ за първи път участва в престижната национална конференция, а представителката на училището и цяла Югозападна България бе най-младата сред участниците.


Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден