Избрани Новини

В Петрич затварят две улици заради основен ремонт

Ще се извърши и подмяна на старите водопроводи

Община Петрич започна дейностите по основен ремонт на двете улици – „Елтепе“ и „Солунска“. В спешен порядък Община Петрич и Общинското дружество „ВиК“ – Петрич организираха и подмяната на старите водопроводи, които са в обхвата на тези улици. Всички са обединени от виждането, че подземната инфраструктура трябва да бъде сигурна, така че да не поставя в риск с евентуални бъдещи аварийни ситуации новата пътна настилка, която ще бъде положена.
За да не се пречи на работата по реконструкцията на двете улици и с оглед кратките срокове, ще се приложи такава организация на движението, с която да се затворят улиците за преминаване в срока, в който ще се подменят водопроводите.
Затварянето на двете улици ще даде възможност да се действа по-бързо, като се има предвид, че строителната площадка ще бъде свободна от автомобили и пешеходци, което ще позволи строителите да мобилизират повече ресурси – техника и работници, за да се работи на няколко участъка едновременно.
Не на последно място – затварянето на двете улици за движение, когато се подменят водопроводите, е в интерес на безопасността на хората.
От общината уведомяват, че от 7.04.2021 г. се затварят за движение двете улици – „Елтепе“ и „Солунска“. Въведена е временна организация за движение, с която трафикът от пътни превозни средства се пренасочва по съседните улици. Ако в обхвата на улиците има паркирани автомобили, те трябва да бъдат преместени, за да се освободи строителната площадка.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)