Избрани Новини

Кметът на Петрич с подкрепа за Група "Дари плазма"

Групата призовава кметовете в страната да последват примера му и да помагат за тази кауза

Групата "Дари плазма" - Петрич се обърна към Blagoevgrad.utre.bg, за да да изкаже своята благодарност към кмета на Община Петрич Димитър Бръчков. Той подкрепя групата "Дари плазма" и застава зад нейната кауза. Тази подкрепа се състои в това, че общината ще покрива пътните разходи на дарителите, които желаят да се включат в тяхната безвъзмездна кауза. Обмислят се няколко варианта, които ще се реализират в резултат на това колко от жителите на общината ще се включат. Единият вариант е организирано групово пътуване до София, а другият вариант е пътуване с личен автомобил.

"Радвам се, че имам тази подкрепа и ще се радвам, ако може да послужи за пример и пред други кметове. В момента има огромен дефицит на дарители, а това води до липсата на кръвна плазма и забавя лечението на много от нуждаещите се. Призовавам всеки, който е преболедувал КОВИД 19 и има възможност да се включи, да го направи. Частица от вас за някой означава живот. Всеки, който желае да помогне или има нужда от помощ, може да пише в групата "Дари плазма" или да се обърне към мен и екипа на групата", призова създателя й Силвия Велчева. Телефонът й за връзка е 0877 101 166.

Да припомним, че Групата "Дари плазма" е създадена на 14.11.2020 от Силвия Велчева от Петрич. Идеята на групата е да обедини на едно място търсещи и дарители на реконвалесцентна плазма. Всички обединяват сили и постигат един страхотен резултат! За два месеца успяват да осигурят плазма за близо 200 човека.

Тази група е за пример - тя показва, че доброто съществува в хората. Защото всичко сторено е безвъзмездно. А дарителите са хора със златни сърца!

Като споделяте групата, вие помагате, а ние сме ви благодарни, пишат инициаторите.

Повече за групата:

https://www.facebook.com/groups/446718362977395/?ref=share




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов