Избрани Новини

Поредна изборна победа за ГЕРБ в община Петрич

Партията на Бойко Борисов в общината остава на първо място по резултат

Поредна изборна победа за ГЕРБ в община Петрич!
Партията на Бойко Борисов в община Петрич остава на първо място по резултат и на проведените сега Парламентарни избори. ГЕРБ има подкрепата на 8 304 избиратели от общо гласували 23 791. Брой на действителните гласове е 23 098. Това отрежда на партията завидните 36,0 % доверие.
Като първа политическа сила в община Петрич, ГЕРБ успя да излъчи депутат от нейната листа и това е Георги Динев. Той ще бъде и единственият депутат от община Петрич.
Сравнено с отчетеното в национален мащаб, ГЕРБ – Петрич успява да излезе и с по-добра преднина пред втората политическа сила - ПП ,,Има Такъв Народ“, която има 23,20 % като резултат. ПП ГЕРБ в община Петрич стигна процента успеваемост на парламентарните избори, съизмерим с този в областен план – 34,9 % за партията.
Спрямо резултата на третата политическа сила в страната – БСП и основна опозиционна в 44-тия парламент, ГЕРБ увеличава разликата в своя полза с над 24,0 % преднина в община Петрич. 27,0 % е разликата и с четвъртите в изборната класация за община Петрич – ВМРО.
Резултатите от парламентарния вот затвърждават сериозните позиции на ГЕРБ в Петрич под ръководството на местния лидер и кмет на общината Димитър Бръчков. Те са оценка и за свършеното досега при неговото управление.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов