Избрани Новини

"Пирин" гостува на "Спортист" (Своге) в мач от 23-ия кръг на Втора лига

"Пирин" е лидер в класирането с три точки преднина пред втория "Локомотив" - София

Пирин гостува на Спортист (Своге) в мач от 23-ия кръг на Втора лига. Двубоят е в неделя, 14 март, от 12:00 ч. и ще бъде излъчен на живо по Диема Спорт. Пирин е лидер в класирането с три точки преднина пред втория Локомотив (София). Отборът на Спортист (Своге) е на трето място в класирането на седем точки от върха. През есента Пирин спечели срещата с този съперник с 4:0. Попаденията на стадион „Христо Ботев“ отбелязаха Преслав Йорданов (2) и Стилиян Николов, а Йордан Апостолов си отбеляза автогол.
„Чака ни труден мач. Отборът тренира добре. Мисля, че се справихме с подготовката за мача, въпреки краткото време, с което разполагахме след срещата с Лудогорец 2 в сряда. Но както казах и преди – самите футболисти предпочитат да играят мачове, отколкото само да тренират. Усещал съм това като футболист. В Англия сме се готвили за 46 мача на сезон. Реално мачовете те държат във форма. Сгъстената програма е плюс за нас. Спортист е много балансиран отбор, който заема заслужено това място в класирането. Тимът се справя много добре при статичните положения. Имат опит и някои доста добри играчи. Имаме преднина от 7 точки и в случая те трябва да ни догонят. Ще бъдем пределно мобилизирани, но няма причина да има напрежение в нашия тим, зящото засега задачите, които сме си поставили се изпълняват успешно. Чака ни много работа. Юлиян Попев отново остава извън групата, докато Преслав Йорданов е под въпрос. Медицинският щаб прави всичко възможно, за да го възстанови. Но към днешна дата, все още не мога да кажа, дали ще попадне в групата”, заяви мениджърът на Пирин Уорън Фийни пред www.fcpirin.com

Полузащитникът на „орлетата“ Красимир Станоев пък заяви: „Тренирахме с настроение. Цикълът е сгъстен, но това е добре, когато си във форма. На върха сме в класирането и трябва да останем там. Готвим се за битка в Своге – познавам някои от футболистите им, защото съм играл срещу тях. Спортист е добър отбор. Подобрихме много компоненти в нашата игра в последно време. Вече сме доста по-стабилни в защита, правим по-успешни контраатаки, комбинациите ни се получават. Мисля, че се развиваме като отбор, а това може само да ни радва. Както вече казах, вторият полусезон ще бъде по-силен за нас, защото вече се сработихме, а това е много важно във футбола“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов