Избрани Новини

От днес отново ограничителни мерки в Благоевградска област

Заповедта влиза в действие от утре

Отново ограничителни мерки, касаещи ученици, спортни клубове, фитнес-центрове и зали за групови занимания, както и търговски центрове тип МОЛ в Благоевградска област.
Вчера директорът на РЗИ-Благоевград издаде Заповед РД-01-396/10.03.2021 г., която влиза в действие, считано от днес, 11.03.2021 г., до 24.03.2021 г. включително.
Тя беше издадена след проведено съвещание на Областния оперативен щаб - Благоевград във връзка със заболеваемостта от COVID-19 в област Благоевград.
Учениците от 5-ти до 12-ти клас в област Благоевград преминават в онлайн форма на обучение за 14 дни. Големите търговски центрове, тип мол, фитнесите и театрите затварят врати за две седмици. В моловете могат да работят само аптеките, хранителните магазини и разплащателните пунктове.

Заведенията продължават работа, но с ограничено работно време – до 22 часа за две седмици. Те отвориха преди десет дни, а в заповедта бе написано, че трябва да затворят в 23 часа.

Затварят се всички фитнес зали, кина, театри, школи за обучение, танцови школи, спира се провеждането на масови мероприятия и турнири.

Ограничават се масовите мероприятия на отрито и закрито, засилва се контролът в търговските обекти за спазване на мерките – дистанция, маски, честа дезинфекция и неструпване на хора. Децата от 1-ви до 4-ти клас продължават да ходят присъствено, както и децата от яслите и градините.
Със заповедта можете да се запознаете тук.
 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)