Избрани Новини

Пет години затвор получи мъж, ограбил парите на момиче в Сандански

Четиридесетгодишният В.К. е с обременено съдебно минало

Пет години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване е наказанието, наложено на подсъдимия В.К. за извършен от него, при условията на опасен рецидив, грабеж в гр.Сандански – престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Подсъдимият К. е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград по образувано досъдебно производство за нападение и отнемане на парична сума от единадесетгодишно момиче.

В хода на разследването по случая е било установено, че около 19 ч. на 12.10.2020 г. в района на централния вход на хотел „Интерхотел Сандански“ в Сандански била нападната ученичка. Докато вървяла с приятелката си, чула непознат глас, който казал: „Много хубаво танцуваш“. Обръщайки се, момичето видяло непознат мъж, който я доближил и препречил пътя. В следващия момент той я хванал за ръка и издърпал държаните от нея пари, дадени й малко по-рано от баща й. Успял да сломи съпротивата й и след като отнел сумата от четиридесет лева, избягал в посока към паркинга на хотела. Още същия ден извършителят на престъпното деяние бил установен и задържан.

Четиридесетгодишният В.К. е с обременено съдебно минало, спрямо него има множество осъдителни присъди. Мъжът се е признал за виновен за грабежа над малолетното момиче и се е споразумял с Окръжна прокуратура – Благоевград.

Постигнатото между страните споразумение е било одобрено от съда, което има последиците на влязла в сила присъда.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)