Избрани Новини

Разследват банковия обир в Сандански

Парите били в заключен метален шкаф, а ключът оставен върху него

Под ръководството на Районна прокуратура – Сандански се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК.
Към настоящия момент е известно, че през нощта на 17.09.2020 г., около 03:12 ч., от банков офис на ул.„Свобода“ в Сандански била отнета парична сума. От извършените действия по разследването е установено, че престъпното деяние било осъществено чрез проникване през прозорец, разположен на гърба на сградата. За целта била срязана монтираната на него метална решетка и разбито стъкло. Охранителните камери били напръскани с боя. В касовото помещение имало заключен метален шкаф, като ключът от него бил оставен върху него. По първоначални данни са отнети около 4 000 лева, 800 евро и 100 долара.
Банковият офис бил свързан към система за сигнално-охранителна дейност, като алармен сигнал за влизане в него постъпил в 03:12 ч. Мястото било посетено от служителите на фирма, осъществяваща охраната на обекта, 1 минута и 15 секунди след регистриране на сигнала. Извършителите на деянието не били установени на място, тъй като вече били напуснали помещението.
Разследването продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)