Избрани Новини

Радослава Чеканска: Вие сте стълбът на нашето национално самочувствие!

"Бъдете здрави, верни на ценностите и традициите ни", пожела депутатът от ГЕРБ

Депутатът от ПП ГЕРБ Радослава Чеканска се обърна с поздравителен адрес към всички съвременни будители по-случай днешния празник:

Уважаеми дейци на науката и културата, книжовници и просветители,
Уважаеми учители, журналисти и колеги,

Приемете моите поздравления по повод един от най-светлите ни български празници - Денят на народните будители!
Празникът е дошъл от дълбините на българското самосъзнание, за да ознаменува делото на всички наши предци, които в дните на робство са водили българския народ към просвета, национална свобода и възраждане. Чрез своята самоотверженост са ни завещали вечни културни ценности, които българската нация ревностно и горделиво пази и до днес.
Отново се прекланям пред всички вас, съвременни будители, които имате мисията да съхранявате и предавате българската писменост, наука, култура и историческа памет! Днес, когато границите се размиват, езиковите бариери се вдигат, а световната култура става все по-достъпна, вие учите младото българско поколение как да обича, прославя и защитава страната си. Вие сте стълбът на нашето национално самочувствие и самосъхранение!
Бъдете здрави, верни на ценностите и традициите ни, и посрещайте бодро всяко предизвикателство с раждането на нова цел и нова надежда!
Честит празник!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов