Избрани Новини

Европейската седмица на мобилността върви в Банско динамично (снимки)

Имаше поход до "Пещерите" и спортни игри за най-малките

Европейската седмица на мобилността върви в Банско динамично и действено, както приляга и на наименованието и́.
В деня на надеждата, вярата, любовта и мъдростта – 17 септември, огромен брой хора - възрастни и най-вече деца, се вслушаха в апела за движение пеша. Те стигнаха до работните си места и училищата и обратно до домовете си без автомобили. Единственият допуснат компромис бяха велосипеди за закъсняващите сутринта.
Туристи и гости на Банско, които се включиха в инициативата за ходене пеша на работа и училище, отбелязаха, че тук това е лесно и безопасно заради обширния обхват на пешеходната зона в града.
В два последователни дни – на 17 и 18 септември, в Европейската седмица на мобилността в Банско се включи и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с разяснителна кампания сред тийнейджърите за влиянието на социалната дистанция заради коронавируса върху отношенията и поведението им в различна среда.
Очаквано, най-голяма радост и всеотдайност предизвика у най-малките веселата част на Европейската седмица на мобилността, организирана от НУ”Св.Паисий Хилендарски”. Тя започна с музикално междучасие в последния за седмицата учебен ден и продължи следобеда с колела и тротинетки в градския парк; народна топка, футбол и масов крос на стадиона; поход до "Пещерите" и спортни игри за най-малките.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)