Избрани Новини

4 ПТП станаха през уикенда в Кюстендилска област

Две от тях са предизвикани от пияни водачи

4 ПТП са възникнали на територията на Кюстендилска област в края на миналата седмица.

В района на Бобов дол 20-годишна водачка на лек автомобил „Фолксваген“ се е ударила в аварирал товарен автомобил. Нанесени са щети на двата автомобила в резултат на удара.  Водачката на лекия автомобил е с леки наранявания. Оказана й е здравна помощ в дупнишка болница.

На АМ „Струма“ произшествието е между мотоциклет и товарен автомобил. Пострадал е 37-годишният мотоциклетист, който се е ударил в движещия се пред него товарен автомобил.  Оказана му е помощ в дупнишка болница. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Бобов дол и РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.
В края на миналата седмица 68-годишен водач на лека кола „Деу“ е  ударил 2 паркирани автомобила на ул."Камчия" в града. При направения тест за употреба на алкохол дрегерът е отчел резултат 1.67 промила. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.
В събота на кръстовището, образувано от улиците „Цар Освободител“ и „Дондуков“ в Кюстендил е възникнало ПТП между лека кола „Мазда“ и лека кола "Фолксваген“. Причина за произшествието е отнето предимство от 44-годишния водач на маздата. Тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 1.55 промила. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.
В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 2 случая на повреждане на автомобили – в с.Слокощица са счупени стъкло и странично огледало, надран е капак на лек автомобил  „Фолксваген“. На ул.„Мездра“ в Кюстендил е счупено предно панорамно стъкло и странично огледало на лека кола „Опел“. Дежурна полицейска група е обслужила местопроизшествията.  Започнати са досъдебни производства по случаите, уведомен дежурен прокурор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)