Разширява се дейността на Социалния патронаж в Благоевград

Дава се възможност за доставка на храна и медикаменти по домовете на самотноживеещи възрастни хора

Кризисният щаб на община Благоевград взе конкретни мерки във връзка с епидемичната обстановка. Разширява се дейността на Социалния патронаж с възможност за доставка на храна и медикаменти по домовете на самотноживеещи възрастни хора.

Към момента в трите болници - МБАЛ „ПУЛС“ , МБАЛ-Благоевград и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бившия Тубдиспансер/ се лекуват 66 болни с коронавирус, от тях 42 пациенти са от община Благоевград.

Щабът взе решение за въвеждане на по-строги противоепидемични мерки. Сред тях са:

- в търговските обекти клиентите да бъдат по един на 15 кв.м;

- задължителна е дезинфекцията на колички и кошниците за пазаруване;

- осигуряване и спазване на физическа дистанция най-малко 1,5 м между посетителите;

- посещенията в нощните клубове, пиано барове и други подобни обекти за развлечения на открито и закрито да бъдат при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при засилена дезинфекция на всички помещения;

- посещенията в заведения за хранене и кафенета на закрито и открито се допускат при заетост на местата до 75% от общия капацитет при засилена дезинфекция на всички помещения.

Разширява се дейността на социалния патронаж с възможност за доставка на храна и медикаменти по домовете на самотноживеещи възрастни хора, в тази дейност ще се включат и доброволци от БЧК. Детските кухни продължават да работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Забранява се на таксиметровите водачи да качват пътници без предпазни маски и се задължават след слизане на пътника да извършат дезинфекция на автомобила. Задължават се всички таксиметрови шофьори и шофьори на автобусите от градския транспорт за носене на предпазни маски. В заведенията се забранява използването на наргилета от клиенти.

Щабът реши да продължат дейностите по дезинфекция на автобусите от градския транспорт и откритите обществени площи в БлагоевградСнимка на Деня

Щрихи от Плевен