Избрани Новини

Трета детска градина в Благоевград е затворена заради COVID-19

Благоевградска област е на първо място в страната по брой на заразени

Благоевградска област е на първо място в страната по брой на заразени с COVID-19, показват данните от днес. 43 са новите случаи за последното денонощие, а почти половината от тях са в Благоевград, предаде БНТ.

Детска градина е затворена заради служители с коронавирус, препълнени са и ковид отделенията в Областната болница. Разпространението на заразата е дифузно, разкрити са допълнително ковид отделения в лечебните заведения, болниците са изправени пред сериозен проблем заради недостига на медицински персонал.

Трета детска градина в Благоевград ще остане затворена до края на седмицата, след като трима от служителите се оказаха с коронавирус. За щастие всички деца са здрави. COVID-19-отделенията в Благоевградската многопрофилна болница са пълни, а персоналът изнемогва.

Д-р Румен Кондев, завеждащ Вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград: "Натоварването е изключително високо в отделението. Ние сме само двама лекари и една млада колежка, която дойде февруари, сестрите също не достигат. Когато стана отделението за ковид инфекция, 4-5 сестри напуснаха".

Обмисля се още едно от болничните отделения да бъде преобразувано за лечение на заразени с коронавирус пациенти. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов