Избрани Новини

Подаряват 5 000 броя бял бор

Доброволческата група има вече над 885 000 засадени дървета

В разсадник има излишък на бял бор (Pinus sylvestris) и се подаряват 5 000 броя, информират от фейсбук грпупата Гората.бг.

Условието е да се вземат минимум 200 броя от организация /населено място,община, лице/ по логистични причини. Както и всеки си заплаща куриера (около 30 лв. за 500 броя) или ги взема от място. Допуска се да се групират желаещи по населени места.

Борът е 3 годишен, на "гол корен", но не е много едър и добре съхраняван, изпраща се обработен против просъхване, реалистично е при добро засаждане, като последваща грижа, да се очаква между 50-70% прихващане.

Все още има добро време, позволяващо засаждане в по-голямата част от страната, а организаторите ще се постараят да го изпратят следващите 3 дни, за да се засади максимално скоро.

Задължително е да се засажда законно. Като място и като организация (без групи и масови събития). Желателно е да се заявява за по-големи надморски височини (поне 500 метра, по-добре повече), като изключения се допускат за озеленяване и от експерти.

Който желае, да пише съобщение на страницата или на мейл contact@gorata.bg, като посочи:

1. Имена на лице и организация;
2. Телефон за връзка;
3. Адрес на електронна поща;
4. Желано количество;
5. Информация къде ще се засади.

Повече за вида, тук: https://bg.wikipedia.org/…/%D0%91%D1%8F%D0%BB_%D0%B1%D0%BE%…

Гората.бг - 100 000 сади гора е най-голямата доброволческа инициатива, която засажда гори и дървета в България. В края на този сезон и след 7 години засаждане имат над 885 000 засадени дървета!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)